Wednesday 3 October 2012

We are boarding AGAIN!

Επειδή οι διακοπές μου τελείωσαν πρόσφατα, τα επόμενα ποστς θα έχουν σχέση με ταξίδια, προσφέροντας ιδέες για παράταση των διακοπών με κάθε τρόπο (στην προκειμένη, με οσφρητικό).

Εδώ λοιπόν, παρουσιάζω μια άκρως φανταστική ταξιδιωτική ιστορία που συνέθεσα με διάφορα news που έλαβα στο inbox μου.

Αρώματα εμπνευσμένα απο ταξίδια και προορισμούς

Πρώτη και καλύτερη η Kiehl's με τη φρέσκια σοδειά των ''Aromatic Blends'', τα οποία έχουν το εξής έξυπνο...σε ταξιδεύουν...μακρυά απο την πραγματικότητα...

''Φανταστείτε'' (έτσι αρχίζει το δελτίο τύπου)

''Ότι βρίσκεστε κάπου στην επαρχία Προβάνς στη νότιο Γαλλία, καλοκαίρι, καθισμένοι σε μια κουνιστή καρέκλα και ο αέρας να περιέχει ευωδιαστό άρωμα από συκόδεντρα και φασκόμηλο.'' (ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, το φαντάζομαι με μεγάλη ευχαρίστηση)


''Ότι μεταφέρεστε μέσα στους ολάνθιστους κήπους του Μαζορέλ, στο αυτοκρατορικό Μαρόκο, όπου μια απαλή αύρα από άνθη πορτοκαλιάς και αρωματικούς καρπούς λίτσι δημιουργούν εξωτική ατμόσφαιρα και διάθεση.'' (λιποθυμία απο το εκπληκτικό του σκηνικού)

Μιλάμε λοιπόν για μια σειρά απο αρώματα, αφρόλουτρα και λοσιόν σώματος, η οποία είναι εμπνευσμένη απο διάφορους προορισμούς και με συστατικά απο αγροκτήματα βιώσιμης καλλιέργειας.

Διαλέγω το άρωμα με φύλλα συκιάς και φασκόμηλου που φέρνει στο νου τη Νότια Γαλλία, - που δεν έχω πάει, αλλά υποθέτω ότι θα είναι εκπληκτικά.


Οι τιμές κυμαίνονται απο 24 ευρώ (για το αφρόλουτρο) μέχρι 59 για τα 100μλ του αρώματος.

Θέλετε και άλλα - φανταστικά - ταξίδια?

Fasten your seatbelts

Οι unisex κολώνιες της συλλογής The Scent of Departure (εδώ το φοβερό σάιτ) έχουν να κάνουν με το οσφρητικό αποτύπωμα που αφήνουν διάσημες πόλεις του κόσμου. Για παράδειγμα το ''Λονδίνο'' φέρνει στο νου ένα βροχερό απόγευμα, ένα ζεστό τσάι Earl Grey. Το ''Bali'', που είναι και το αγαπημένο μου, έχει νότες λουλουδιού Τιαρέ, βανίλιας και περγαμόντου και φέρνει στο νου μυστηριώδες οάσεις με μεγαλοπρεπείς ναούς (δεν έχω πάει, αλλά ακούγεται υπέροχο). Είναι τόσο δυνατό το ταξιδιάρικο feel της συλλογής, που ακόμα και το μπουκάλι μοιάζει με κάρτα επιβίβασης. Οι κολώνιες είναι αρκετά δροσερές και ελαφριές και εδώ στα Harvey Nichols, κοστίζουν 35 λίρες, περίπου 42 ευρώ για 50μλ.




Τέλος το Body Shop προτείνει μια no frills (προσιτή)- για να δανειστούμε έναν όρο αεροπορικό/ταξιδιωτικό - σειρά αρωμάτων, λοσιόν και αφρόλουτρων, και αυτή εμπνευσμένη απο μακρυνούς προορισμούς, με την ονομασία Scents of the World. Η επιλογή μου είναι το Amazonian Wild Lily, μιας και ακούγεται ιδιαίτερα δροσερό και εξωτικό.

Doors to Manual


(Η δύναμη της φαντασίας είναι πραγματικά απίστευτη...Ευτυχώς.)

1 comment:

  1. Τι ωραίο ποστ!! Ταξιδιάρικο!
    Το wild lily το έχω και έιναι όντως πολύ δροσερό αλλά παράλληλα και λίγο γλυκό!
    xoxo
    Eleonor

    ReplyDelete