Sunday 7 October 2012

Αναπολώντας τις διακοπές - Κίτρινο φθινόπωρο

Με αφορμή την φοβερή διαφημιστική ιδέα της Garnier ''Πιάσε Κίτρινο'' για την σειρά Fructis Θρέψη και Επανόρθωση (όπου το σαμπουάν, η μαλακτική και η μάσκα πλασάρονται ως post-holiday κούρα), θα ήθελα να κάνω το δικό μου arty κολλάζ με θέμα 'Θρέψη και Επανόρθωση σε Κίτρινο φόντο'.


Fructis Θρέψη και Επανόρθωση* (εδώ βλέπετε το σαμπουάν, το οποίο έχει πολύ ωραία ευχάριστη μυρωδιά λόγω του καριτέ.) Ακόμα και αν δεν είστε φαν του Fructis, μπορώ να πώ πώς η ιδέα του να πάρετε ένα πιο ''ενυδατικό'', ας πούμε, σαμπουάν γιατί τα μαλλιά σας έχουν σκληρύνει απο το νερό της θάλασσας και τον ήλιο, είναι αρκετά relevant - ακόμα και αν έχετε λιπαρό μαλλί σαν το δικό μου. Στην αρχή το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα για δυο εβδομάδες, τώρα που καταφέραμε την πολυπόθητη επανόρθωση - και το λιπαρό μαλλί θέλει την περιποίησή του - το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το σαμπουάν Μπύρας Orzene, που για μένα είναι εξαίρετο για λιπαρά αδύναμα μαλλιά.

Στο θέμα σώμα και post-holiday regime, η απολέπιση, την οποία είχαμε ξεχάσει το καλοκαίρι για να μην ''χάσουμε'' το μπρονζέ μας χρώμα, έχει την τιμητική της. Εδώ βλέπετε το Sunslim Tan perfecter Smoothing Scrub της Lancaster (το οποίο δεν μου αρέσει και τόσο, αλλά είναι κίτρινο σε χρώμα και ταιριάζει με τη θεματολογία μας).
Dr Hauschka Rose oil - Ένα κίτρινο ξηρό λάδι με άρωμα τριαντάφυλλου, που έρχεται και κάθεται μια χαρά μετά απο την απολέπιση σώματος.

Για το πρόσωπο, αυτό που επίσης θέλουμε είναι να κάνουμε μια ένεση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Οι μάσκες είναι απαραίτητες. Εδώ, η Decleor Hydra Floral Flower Essence Moisturising Mask, η οποία είναι καλή, αλλά όχι τόσο καλή όσο η ενυδατική μάσκα της Guerlain (έχει όμως κίτρινη συσκευασία). Κάτι όμως που είναι κίτρινο και καλό, είναι αυτό το προιόν της Decleor, το Expression De L'Age Smoothing Roll-On, ένα ενυδατικό σέρουμ το οποίο μέσω της μπίλιας που έχει ''στρώνει'' / ''μαλακώνει'' τυχόν ρυτίδες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ στην περιοχή των ματιών, όπου έχω πρόβλημα αφυδάτωσης και το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό - ξεπρήζει και ενυδατώνει την περιοχή 100%. Μου τελειώνει αλλά θα το ξαναπάρω. Τέλος ένα ωραίο επανορθωτικό λιπ μπαλμ είναι αυτό της Carmex, το Classic Moisturising Lipbalm. Έχει γεύση κάμφορας και είναι παχύ και glossy, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ειδικές περιπτώσεις.

*δείγμα της εταιρείας

2 comments:

  1. ωπα! ξπερήζει ακούω... για πες, ξεπρήζει όντως πολύ καλά;; εχω κανει κατι σα σακουλες τελυταια κ δε ξερω τι να κανω.. εχεις και κατι αλλο να προτεινεις; και το κουταλακι καλο ειναι αλλα δε φτάνει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompresses me xamomili, vazo eye slices apo hondos pou exei, alla vrisko afto to sigkekrimeno proion poli kalo. kanei elafri masaz pou einai kalo gia sakoules ksepriksimo kai meta sou afinei ena aisthima oti ta matia sou einai ksekourasta enidatomena...desto online i se farmakeia an den kano lathos. emena me exei volepsei...sakoules einai deigma afidatosis an den kano lathos. nero...

      Delete